sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pinaattilätyt

Vaihteeksi jotain suolaisempaa! Pinaattilätyt oli paljo helpompia tehdä kuin olin aatellu. Nämä syödään sitten iltapalaks raejuuston kanssa. Miten teillä tapana syödä pinaattilättyjä?

Meillä on aina koulussa ollut perunoita ja kananmunakastiketta, mutta joissain paikoissa näitä syödään mansikkahillon tai jauhelihakastikkeen kanssa :o kummallista kuinka samasta ruuasta niin monta eri variaatiota. Kai kaikki kuitenkin myöntää että nämä on SUOLASTA ruokaa?:D


 photo cfbb525d-b6aa-4e3b-b4c7-9a7d46555a66_zps16a1463f.jpg

 photo 33ac1115-917b-4527-819f-d6be2edd1d1c_zpsde38f574.jpg

 photo d02e5e1e-fef0-4422-bce5-eb6a7fb94e8a_zpsa977f088.jpg

 photo 0f863da1-9a33-4204-bda8-5458f40372bf_zps69379a5e.jpg

Pinaattilätyt


5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sulaa voita
1 tl suolaa
1 tl sokeria
150 g pakastepinaattia

1. Vatkaa munat maitoon.
2. Sekoita muut aineet mukaan.
3. Lisää pinaatti sulatettuna! 
4. Paista lettupannulla. Ensimmäisiä ennen kannattaa laittaa vähä voita pannulle, muuten ei tarvi kun taikinassa kuitenkin on :)

Näitä tulee sen verran että riittii illalla kahelle ja sai vielä evästä ja iltapalaaki seuraavana päivänä :) 

6 kommenttia:

  1. Vau, täytyisi kokeilla! :) Meillä syödään pinaattilätyt perunoiden ja kastikkeen/puolukkahillon kera. :D

    VastaaPoista
  2. Pinaattilätyt on parhaita munavoin kanssa!

    VastaaPoista
  3. Pinaattiletut on suurinta herkkuani, mutta koska avomiehelle ne ei oikein maistu, niin en kovin usein jaksa niitä tehdä… Syön pinaattiletut yleensä ihan sellaisenaan tai sitten puolukkahillon kanssa. Mielestäni ne eivät välttämättä tarvitse mitään lisuketta, kun kerran muutenkin ovat niin hiilaripitoisia. :)

    VastaaPoista