keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Daimpalat

Oon Hollannissa nyt pari viikkoa koulusta niin en ehi kirjotella mitäään :) Täs joku resepti luonnoksista:
Äiti ja pikkusisko kävi kylässä niin halusin leipoa taas jotain jänskää. Ohje on kinuskikissalta ja hyvää tuli. Tosin daimin palat oli mulla  liian isoja ja näyttääpä tuo päällynenkin hyvin kummalliselta verrattuna kinuskikissan omaan..
Tein tämän uunivuokaan joten paloista tuli vähän turhan ohuita kun taikina levisi. Ensi kerralla teen lasagnevuokaan.


Daimpalat

Pohja:

200g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta ( loppu oikee ni laitoin dumble kaakaojauhoa puolet, ei kannata)
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

2 Isoa daimia ( yhdessä patukassa kaksi pientä, kaksi tälläistä :D) 
150 margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Koristeluun: 

1 iso daim rouhittuna
  1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat. 
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina  30x30cm levyksi  uunipellille paperin päälle tai vuokaan. 
  3. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia.
  4. Valmista kuorrute. Rouhi daimit aika pieniksi.  Sulata kattilassa rasva ja lisää sokerit ja keltuaiset.
  5. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä pari minuuttia  koko ajan sekoittaen. 
  6. Kun massa on hieman paksuuntunut, sekoita joukkoon daimrouhe ja levitä nopeasti pohjan päälle. Koristele halutessasi daimilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti