tiistai 8. huhtikuuta 2014

Vaahtokarkkikakku

Poikakaverin valmistujaisia vietettiin hieman myöhässä viimme viikonloppuna, ja halusin kokeilla leipoa jotain uutta. Välilehdissä oli tallessa kinuskikissan vaahtokarkkikakku, ja pitihän sitä kokeilla. Kakku saa värinsä vaahtokarkeista. Alimmasta kuvasta voi huomata, että vaahtokarkkien sisällä oli pieniä hilloyllätyksiä, jotka kaikki jostain syystä kerääntyivät kakun  keskelle :D  Ohjetta muokkasin hieman, alkuperäiseen pohjaan kuului lisätä suolaan, mutta omaan makuun pohjasta tuli näin liian suolainen.

Vaahtokarkkikakku

pohja:

100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä ( suolattomia)
175 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
1 rkl ruokosokeria

Täyte:

300 g vaahtokarkkeja
¾ dl kevytkermaa
1 liivatelehti
2 ½ dl vispikermaa
¼ dl tomusokeria
2 rkl vettä

1. Hienonna pistaasipähkinät ja keksit tehosekoittimella.( ei kannata lyödä kaikkia kerralla, ei oikeen pyöriny..) Kaada kulhoon.  Sulata voi ja lisää se pähkinäkeksi-seokseen. Lisää  ruokosokeri ja suola. Laita leivinpaperi irtopohja-vuuan pohjalle. Levitä taikina pohjalle ja sivuille.

2. Laita vaahtokarkit kulhoon. Lämmitä mikrossa n. 600W  pari minuuttia. Sekoita välillä. Kun vaahtokarkit sulaneet, sekoita joukkoon kevytkerma. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Älä pidä kuitenkaan liian kauaa ettei jähmety,ainoastaan jäähdytä. 

3. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi ( ei liian kovaksi) Sekoita joukkoon vaahtokarkkiseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata sinne liivate. Sekoita liivate täytteeseen ohuena janana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.
4. Kakun voit koristella esimerkiksi suklaakuvioilla.



Tätä teen kyllä uudestaan, ensi kerralla erivärisistä vaahtokarkeista :D oli muuten sotkusinta ikinä sulattaa vaahtokarkkeja kun se massa jäi jokapaikkaan kiinni..





2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! En oo kyllä itse käyttänyt vaahtokarkkeja leivonnassa,pitää ottaa tää ohje talteen. Liityin sun lukijaks :) Käy kurkkaas munki blogia: http://sitruunapisaran.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! Oltiin vitsailtu juuri jotain kissan ruuasta, ja sitten poikakaverin veljenpoika kysy kun maisto tätä kakkua että onko tässä kissanruokaa, oli kuulemma jännän makusta :D toi pohja on kyllä vähä erikoinen mutta kyllä se kaikki söi ;D käympä kurkkaamassa sunkin blogin!

      Poista