tiistai 15. huhtikuuta 2014

Valkosuklaa mutakakku

Kokeilin viikonloppuna tehdä mutakakun valkosuklaasta. Selasin niin monia ohjeita että en enää muista mistä blogista tämän otin :(   Omasta kakustani ei tullut niin mutaisa kun paistoin hieman liikaa. Paistakaa oikeasti vain se 20 minuuttia! Omaani pidin noin 23-25 minuuttia ja se oli enää keskeltä mutaisaa, reunoilta kakkua. 


 photo f1351383-4cb9-49a4-9cbd-e54e6be9cb77_zps0c38728b.jpg
Rapsutin vähän pois kun pinnasta tuli vähän tumma. Ei kyl olis tarvinnu.


Valkosuklaa mutakakku

175 g voita
240 g valkosuklaata (Pandaa, 20 g meni suuhun leipomisvaiheessa)
4 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi ja  200g valkosuklaata. ( sulatin voin mikrossa ja voin vesihauteessa) 
2. Leikka loput suklaat rouheeksi. 


 photo 2efc178e-42a6-4d7d-bdeb-65f16d2b9f57_zps951a9a62.jpg

3.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu suklaa ja voi. 
4. Yhdistä jauhot ja sekoita ne varovasti taikinaan. Lisää suklaarouhe.


 photo 5caf31f3-1fe8-4e20-9491-cc14ba464b8c_zps31b46602.jpg

5. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. voitele ja jauhota sivut. Itsellä ei ollut leivinpaperia ja kakku jäi aika vaikeasti kiinni pohjaan, joutui vähän naarmuttamaan.


 photo 6ae4c20b-ac87-48e9-9cc8-a8d152313465_zps569639a0.jpg

6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ja syö!


 photo b1be8ab3-f2f6-43ce-895f-fdc8e3823b41_zps3b263885.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti