sunnuntai 31. elokuuta 2014

Rahkasuklaakakku

Mallorcan auringosta palattu! Mässättyä tuli sen verran että nyt vois hetken pysyä erossa kaikesta missä on suklaata...Tässä kuitenkin ei niin suklainen resepti :D
Viimmeksi kotona käydessäni  toivottiin taas jotain suklaista. Ohje on suklaaherkut- kirjasta ( mutta löysin sen täältä)  joten oletin että nyt tulee jotain tosi hyvää! eipä tullu,  suklaa ei maistu kunnolla ja kakku on muutenkin aika mauton. Kuitenkin tykkään rahkasta joten tää oli ihan hyvää. Erilaista, piti syödä pari palaa kun ei osannut muodostaa mielipidettä:D Paistoin ehkä liikaa? pitäis leipoa omalla uunilla ni tietäis paistoajat:D Lisäksi ohjeessa käskettiin laittamaan taikina 1 litran vuokaa, laitoin itse 1,5 litran vuokaan ja meinas tulla yli?? 


Rahkasuklaakakku

100 g tummaa suklaata
125 g pehmeää voita
1 1/3 dl sokeria (oikeasti olisi pitänyt olla ruokosokeria)
2 munaa
3 dl maitorahkaa
1 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria

  1. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Vatkaa joukkoon munat ja lisää rahka.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos rahkaseokseen. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan sulatettu suklaa.
  3. Voitele 1,5 litran vuoka. Lisää vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. 
  4. Paista kakkua 200 asteessa n. 50 minuuttia.

uuniin menossa.

1 kommentti:

  1. Niin harmi ettei tästä tullu semmonen kun olisit toivonu :( En oo kyllä itsekkään tehnyt tätä enää toista kertaa, ei ihan niin suosikkia tullut vaikka just ihan hyvää olikin :)

    VastaaPoista