torstai 2. huhtikuuta 2020

Jauheliha-linssikeitto

Ruokaohje! Oon alkanut kokkailemaan. Yritän syödä terveellisesti ja ei jaksais syödä kasviksia ja lihaa kokoajan, niin pitänyt opetella kokkaamaan ja ettimään erilaisia reseptejä. Yleisesti kaikki mihin tulee jogurttia on hyvää, ja tää onki ihan lempparia nyt!

Jauheliha-linssikeitto

400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
150g lanttua
200g palsternakkaa
100g juuriselleriä
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippua
1 dl punaisia linssejä
1 rkl öljyä
1,2 dl vettä
140g tomaattisosetta
1,5 tl omenaviinietikkaa/valkoviinietikkaa

Lisäksi:

Turkkilaista jogurttia.

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Pese ja kuori juurekset ja paloittele.
  2. Ruskista jauheliha. mausta 1 tl suolaa ja pippuria. 
  3. Huuhtele ja valuta linssit.
  4. Kuullota kattilassa rasvassa sipulit. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista noin 5 min. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loput suolasta.
  5. Kiehauta keitto ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää linssit ja keitä vielä noin 10 min tai enemmän, kunnes kasvikset kypsiä.
  6. Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattipyree. Lisää lopuksi etikka.
  7. Tarjoa keitto jogurttisilmän kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti