torstai 2. huhtikuuta 2020

Maitosuklaapannacotta

Ennen koronaa pidettii kaasojen kanssa hääaskarteluilta.  Vaikka tykkään näpertää ja askarrella, on mulla onneks kaks kaasoa jotka tykkää siitä vielä enemmän :D Joten kun toiset leikkeli ja liimaili, mä kokkailin kolmen ruokalajin illallisen! Alkupalaks oli kaurarieskoja, pääruuaks risottoa ja jälkkäriks suklaapannacottaa.  Tää oli hyvää mut niin hullun energia rikasta, että syön kyllä jatkossa suklaan ihan vaan suklaana :D



Maitosuklaapannacotta

3 liivatelehteä
150g maitosuklaata (marabou)
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
rouhittua suklaata
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Paloittele kattilaan suklaa, lisää joukkoon maito ja kuohukerma. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. 
  3. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita hyvin.
  4. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita. 
  5. Jaa annoskuppeihin, tein tästä 5 annosta.
  6. Nosta kylmään hyytymään, koristele rouhitulla suklaalla kun jähmettynyt. 

1 kommentti: