torstai 2. huhtikuuta 2020

Mokkapalakakku

Toinen kinuskikissan leivontahaaste oli mokkapalakakku. En yleensä tykkää "mössö"kakuista, mutta ajattelin silti kokeilla tätä. Oon tosi perso makealle, mutta tässä tuli kyllä raja vastaan! yks pala riitti eikä toista tarvinnut. Tein tosin maitosuklaaseen täytteen, olis voinut tehdä myös tummaankin. Jos teet tummalla suklaalla, silloin riittää 200g suklaata. 
Aloin tehdä myös kuorrutetta samallalailla kun tavallisesti mokkapaloihin, ja siitä tuli liian paksua. Olisi kannattanut lukea ohje heti alkuun kunnolla... Vähän hassu resepti tämä oli sinänsä, että leivontahaasteet on tarkoitettu sellaisiksi, että ne voi leipoa ilman että käy kaupassa. Kenellä on dominokeksejä maleksimassa kaapinpohjalla?? Ei kyllä meillä. Onneks piti muutenkin käydä kaupassa.


Mokkapalakakku

Pohja:

175g dominoita
45g voita

Täyte:

4dl vispikermaa
250 g maitosuklaata (panda)

mokkapalakuorrute:

75g voita
1/2 dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4dl tomusokeria
nomparelleja

  1. Laita dominot kahteen pakastepussiin ja solmi hyvin. Hakkaa kaulimella ja kaulitse, jotta keksit menee kunnolla muruiksi.  Sulata voi ja sekoita kulhossa keksimurskaan.
  2. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle ja voitele reunat. Painele keksiseos vuuan pohjalle.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa (varo ettei mee vettä sekaa!!) Sekoita suklaasula kermavaahtoon ohuena naruna kokoajan vatkaten. Levitä suklaavaahto vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 1,5h.
  4. Valmista mokkapalakuorrute. Laita kahvi, voi ja kaakaojauhe kattilaan ja kuumenna liedellä niin kauan, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehua! Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri. 
  5. Kaada kuorrute kakun päälle ja laita nomparelleja koristeeksi.
  6.  Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Irrota varovasti vuuasta (veitsellä kannattaa auttaa reunoja) ja syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti