maanantai 12. elokuuta 2013

Cakepops (kakkutikkarit)


Kakkutikkareita oli näkynyt jo monissa leivontablogeissa ja lehdissä, joten kokeilin itsekin. Koristelua ei muuten kannata aloittaa tekemään tuntia ennen töihin lähtöä, on sen verran sotkuista puuhaa.  Kakkutikkareita voi tehdä joko keksimurskasta, tai kuten tässä reseptissä, kakkupohjasta. Resepti on valion sivuilta.

 photo 134c478a-d544-4877-806d-ab016852a671_zpsbf10e1f9.jpg


Cakepops


Kakkupohja

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 kpl muna
1dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl kuumaa vettä

Muut aineet

100g maustamatonta tuorejuustoa ( esim.viola)
2 1/2 dl tomusokeria
2 rkl voita
1/2 rkl  maitoa

Lisäksi
Tikkuja
200 g  taloussuklaata ( tai mitä vaan suklaata)
Strösseleitä

1. Valmista kakkupohja.

Voitele ja jauhoita irtovuoka, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoihin muna, maito ja öljy.  Sekoita vatkaimella muutama minuutti. Lisää vielä kiehautettu vesi ja sekoita. Paista pohjaa  180 asteessa 35-40 minuuttia.
ANNA JÄÄHTYÄ SEURAAVAAN PÄIVÄÄN.

2. Murenna jäähtynyt kakkupohja kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri ja voi. Yhdistä.  Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti.

3. Sitten alkaakin se kivoin vaihe, koristelu.  Pyörittele massasta palloja. Ohjeen mukaan palloja piti tulla n.20 mutta tein pienempiä palloja jotta ne pysyivät tikun päässä, joten sain aikaseksi n.30 palloa.  Tikut joita käytin olivat paperisia tikkaritikkuja, muovisista pallot valuivat läpi.



 photo e092401c-2e22-4f70-a847-27a90c6fff2c_zps32a9c1d0.jpg

4. Kun olet pyöritellyt taikinasta pallot,  sulata suklaa vesihauteessa.  Kasta tikku ensin suklaaseen, sitten palloon ja dippaa pallo suklaasulaan. Koristele ja  ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kulhon/kupin pohjalle kannattaa pilkkoa omenan paloja, joihin tikut voidaan laittaa pystyyn.



 photo e3f0a5be-9b88-46be-834e-883d227adb43_zpsaa642c94.jpg

 Valkosuklaata värjäämällä saa herkullisen näköisiä tikkareita. Marianne crush sopi tosi hyvin koristeeksi!

13 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. varmaan aika herkkua olis ku sinne saapuis:D

      Poista
  2. ihana blogi!:),pakko alkaa seurailemaan anonyminä kun ei ole käyttäjäää...:(

    VastaaPoista
  3. Nam! Itsekin olen jo pitkään ajatellut tehdä näitä kakkutikkareita, mutta ehkä nyt vihdoin rohkaistun. Hyvä idea tuo omena!

    Liityin lukijaksi!

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro sit miten sujui :) teilläki on kiva blogi, alko tehdä mieli koittaa leipoa croisantteja!

      Poista
  4. Jee Maija! nyt ei tarvi alkaa tehä omaa keittokirjaa ku saa selailla vaan sun blogia :) mahtavia ohjeita!

    Haluukko lukea mun blogia täältä rapakon takaa? Tässä linkki: http://jaanabluesky.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaa :D harmi vaan että täältä ei hirveesti tuu suolasia ohjeita löytään, tosin aattelin tehä joku päivä nokkossämpylöitä.. :p

      Oon lukenukki tota sun omaa jo jonku verran mut se koukero teksti on hankalaa :D oon sit lukenu enemmän marian omaa;D

      Poista
    2. Jaa hyvä ku sanoit! pitää muistaa seuraavaan tekstiin vaihtaa fontti jos se on epäselvä :D

      Poista
  5. Mun taas täytyis joskus kokeilla tehdä kakkupohjasta. :) Popsit on ihania tehdä, vaikka on kyllä suhteellisen sotkust kyllä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta :D laitoiko säkin omenaan pystyyn ja jääkaappiin vai miten ratkasin tän suklaan jähmettämisongelman?:D

      Poista
    2. Mä olen jostain blogista tai sitten leivontafoorumilta lukenut, että kun laittaa jonkun kipan täyteen sokeria niin ne pysyy siellä pystyssä. :) Tosin mulla niistä palloista tuli vähän turha isoja, tuntuivat olleen liian painavia, että tikut ois pysyny kunnol pystys.

      Poista
    3. joo mullaki kävi välistä sitäki:D

      Poista