sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tuorejuustopullat pellillä

Pullien tekemisen ei tarvitse olla jatkuvaa vaivaamista! Tässä ohjeessa ei tarvitse taikina muovata käsillä ollenkaan. Aikaa näiden pullien tekeminen vaatii, taikinan pitää antaa kohota jopa kolmessa eri vaiheessa.


 photo f68665e1-3ddb-4994-8c0f-82368dd81155_zps8ce3b42e.jpg

Pullat pellillä

150 g voita
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa ( tai 50g tuorehiivaa)
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g voita ( huoneenlämpöistä) 
2 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa ( esim. Philadelphia)

          1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. 
          2. Sekoita toisessa kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola
          3.Sekoita kolmannessa kulhossa kuivahiivat 1 desiin vehnäjauhoja
     photo 2ca46627-3101-4a2d-b02b-02b5609ca0e5_zps794dbc42.jpg
    4. Sekoita voimaitoseos kulhoon missä on muna yms.  Lisää seokseen  kuivahiiva.
    5. Lisää vähän kerrallaan jauhoja 10-11dl. Taikina saa olla melko löysää
    6. Ja sitten alkaa se odottaminen. Laita tiskialtaaseen vettä ja taikina sinne kohoamaan liinan alle. Anna taikinan kohota n.40minuuttia
    7. Kun taikina on kohonnut, taputtele se leivinpaperilla peitellylle pellille. Anna taas kohota 20 minuuttia. Sekoita tällä välin täytteen aineet keskenään.
    8.Paina taikinaan 20 koloa. Lisä täyte koloihin ja anna vielä kohota 15 minuuttia.
     photo 80df502c-e5ee-4334-843b-3edf98f6190a_zpsa292df9f.jpg
    9. Voitele kananmunalla ja päälle raesokeria. Uuniin 220 asteeseen 15-20 minuuttia
    10. Kun pullat on paistuneet ja hieman jäähtyneet, leikkaa  ne erilleen toisistaan.
    11. Syö !
 photo 85417207-61aa-400b-af4a-664efc438366_zps1badead4.jpg

2 kommenttia:

  1. Voi, kun näyttää hyviltä! Tätä reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) toi täyte on kivaa ku ei oo perus voisokeri-silmä :p

      Poista