sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tuorejuustopullat pellillä

Pullien tekemisen ei tarvitse olla jatkuvaa vaivaamista! Tässä ohjeessa ei tarvitse taikina muovata käsillä ollenkaan. Aikaa näiden pullien tekeminen vaatii, taikinan pitää antaa kohota jopa kolmessa eri vaiheessa.

Pullat pellillä

150 g voita
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa ( tai 50g tuorehiivaa)
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g voita ( huoneenlämpöistä) 
2 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa ( esim. Philadelphia)

          1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. 
          2. Sekoita toisessa kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola
          3.Sekoita kolmannessa kulhossa kuivahiivat 1 desiin vehnäjauhoja
    4. Sekoita voimaitoseos kulhoon missä on muna yms.  Lisää seokseen  kuivahiiva.
    5. Lisää vähän kerrallaan jauhoja 10-11dl. Taikina saa olla melko löysää
    6. Ja sitten alkaa se odottaminen. Laita tiskialtaaseen vettä ja taikina sinne kohoamaan liinan alle. Anna taikinan kohota n.40minuuttia
    7. Kun taikina on kohonnut, taputtele se leivinpaperilla peitellylle pellille. Anna taas kohota 20 minuuttia. Sekoita tällä välin täytteen aineet keskenään.
    8.Paina taikinaan 20 koloa. Lisä täyte koloihin ja anna vielä kohota 15 minuuttia.

    9. Voitele kananmunalla ja päälle raesokeria. Uuniin 220 asteeseen 15-20 minuuttia
    10. Kun pullat on paistuneet ja hieman jäähtyneet, leikkaa  ne erilleen toisistaan.
    11. Syö !

3 kommenttia:

  1. Voi, kun näyttää hyviltä! Tätä reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) toi täyte on kivaa ku ei oo perus voisokeri-silmä :p

      Poista
  2. Voi kyllä on heti niin hyvää että meinaa huutopäästä. Ehoton ykkönen

    VastaaPoista