keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kinderpiirakka

Kaikki tietävät suklaamunat joista nykyään saa ihan turhia leluja? No, enää ei tarvitse ostaa kindereitä vaan voi tehdä piirakan! Piirakka ei ehkä maistu ihan kinderiltä, mutta se on paljon parempaa! Ja tässä vaiheessa jokainen joka edes harkitsee laihista, niin vaihtaa sivua tai sulkee koneen. Tässä piirakassa on nimittäin enemmän sokeria kuin jauhoja ja koko komeus kruunataan suklaalla! Nam. Me kaikki muut herkkuhirmut voimmekin jatkaa reseptiin.
 photo c7e2f8cb-1ff6-4288-ba46-e2f00e77e8fe_zps7a2fa6c9.jpg

Kinderpiirakka

Pohja:

6 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl  tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Kreemi:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Lisäksi:

200g suklaata
(130g suklaata koristeluun)

 photo 3a59c4cc-f5bd-4664-a60c-195fa57aa026_zps4acdc714.jpg
  1. Valmistetaan pohja: sekoita jauhot+sokeri keskenään, kiehauta vesi ja sulata voi.  sekoita voi ja vesi ja  lisää seos jauhoseokseen.  Lisää puukauhalla sekoittaen  munat yksitellen taikinaan. 
  2. Kaada seos syvään uunivuokaan leivinpaperille ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia
  3. Jäähdytä pohja.( esim. pihalle, tai jos maltat, odota seuraavaan päivään)
  4.  Sitten tehdään kreemi. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vatkaa notkeaksi.
  5. Levitä kreemi pohjan päälle ja  anna anovalle poikaystävälle/ystävälle/äidille/siskolle loppu kulho nuoltavaksi.
  6. Laita pohja pakkaseen tai jääkaappiin kohmettumaan. 
  7. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  8. Levitä kovettuneen kreemin päälle. Halutessasi voit sulattaa myös esimerkiksi valkosuklaata ja roiskia sitä vielä piirakan päälle.
  9. Leikkaa varovasti ohuella veitsellä  kun suklaa jähmettynyt.
 photo f719f31f-ce2e-4873-a01f-9c023c398251_zps368fe408.jpg

Tein ylijääneistä valkuaisista marenkeja. Täähän on melkeen kuin kakku!

ps. Ens viikko on sitten keksiviikko.

2 kommenttia: