sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Mangobrownie-kakku

Viimme viikolla loppui mitä ihanin harjoittelu päiväkodissa. Viimeseks päiväksi leivoin tosi suklaisen kakun. Ja oli muuten hyvää :) Alkuperäisessä ohjeessa pohjaan tuli tummaa suklaata ja maitosuklaata, mutta en sitten kaupassa ollutkaan ostanut kuin kahta eri tummaa suklaata. Hyvin onnistui näinkin ja oli tuhtia! Pähkinät voi hyvin jättää pois.




Mangobrownie- kakku


200 g voita, huoneenlämpöisenä
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
175 g tummaa suklaata (70%)
3 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl cashewpähkinöitä (suolattuja) 
75 g tummaa suklaata ( rouheena)
150 g mangotuorejuustoa
1 keltuainen
1 rkl sokeria


Koristelu:

50 g mangotuorejuustoa
1 dl kermaa

sokeria maun mukaan


1. Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat ja vatkaa sekaisin. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan, sekoita hyvin. 
2. Lisää vielä rouhitut cashewpähkinät ja suklaarouhe. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n.23cm) Kannattaa laittaa leivinpaperi pohjalle.
3. Sekoita tuorejuusto (150g) ja lisää keltuainen sekä sokeri.  Pursota tai laita lusikalla kakun päälle. Kakku uuniin ja 175 asteeseen ja paista n.35 minuuttia. Saa jäädä hieman löysäksi.
Uunista tulleena.


4. Anna kakun jäähtyä.  Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto. Laita sokeria makusi mukaan.  Pursota kakun päälle koristeita.



2 kommenttia:

  1. Tosi herkun näköinen :)

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan!
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EI oo yhtään oma resepti niin en kyllä toisten omilla ilmottaudu :) Se on hyvä että toiset osaa suunnitella tälläsiä herkkuja ni itte voi sitten tehdä :D

      Poista