maanantai 30. syyskuuta 2013

Banoffee

Heti alkuun kysymys: Mitä voi tehdä keitetystä kondensoidusta maidosta? Keitin vahingossa pari purkkia ja nyt kaikiin resepteihin tarvitaan eikeitettyä :D

Ja Banoffeehen. Kaikki kehui tätä hirveästi joten tottakai piti kokeilla. Ei kyllä ollut niin hyvää kuin luulin :( ja banaanit menee ihan hirveän nopeeta tummiks, ei säilyny seuraavaan päivään nättinä :o Mut  kivaa vaihtelua normi kakkuun :) Ja murskatkaa keksit oikeasti hyvin, vaikka kaulimella, mä yritin käsin ja pohjaan jäi aika isoja keksinpalojakin välistä.

 photo 54613d6e-4ee6-4701-bbee-d61175d942e8_zps0372e8dd.jpg

Banoffee

pohja:

260 g bastogne kandikeksejä
70 g voita

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa
2-3  banaania viipaloituna
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

Muutama bastonge keksi
Banaanin viipaleita
  1. Keitä kondensoitu maito purkkia  kattilassa, miedolla lämmillä 3h.
  2.  Murusta melkein kaikki keksit kunnolla, lisää voi.
  3. Laita irtokakkuvuuan pohjalle leivinpaperi ja painele keksipohja siihen.
  4. Kaada päälle keitetty kondensoitu maito ja banaanin viipaleet.
  5. Vaahdota kerma ja levitä kerrosten päälle
  6. Koristele banaaneilla ja keksi murskalla.
 photo 6d3df7f8-5891-4c3d-bc89-2df5a7808d91_zpsf4c109c7.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti