keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Parhaan suklaakakun metsästystä: Mutakakku

Taas vähän reseptejä kehiin. Oltiin alkuvuodesta Uumajassa poikakaverin kanssa pari yötä lomailemassa. Otettiiin kerrankin vähän hienompi hotelli ja sielä sai aamupalalla MIELETTÖMÄN hyvää suklaakakkua.
Tuo pieni pala vei sydämmen.

Oon syöny muutamassa kahvilassa niin Seinäjoella ja Vaasassakin suklaakakkuja mutta mikään ei oo vielä ollut yhtä hyvää. Lähelle pääsi aschan cafe:n brownie palat mutta vieläkään ei ollut tarpeeksi suklaaöveristä.
No  päätin sitten koittaa tehdä itse suklaakakkuja.  Mutakakun ohje on Naag:in blogista. Tämäkään ei ollut oikeaa mutta hyvää ja ja helppo tehdä! metsästys jatkukoon..



Mutakakku

2 dl  sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
200 g margariinia ( voita)
200 g taloussuklaata

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää mukaan pätkitty suklaa ( siis ihan vaan paloiksi, ei koko levyä kokonaisena kattilaan) Sekoita tasaiseksi. Ei ole tarkoitus kiehauttaa, vain sulattaa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  4. Lisää jauhoseos ja suklaavoiseos vuorotellen munasokerivaahtoon. Sekoita välissä.
  5. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Pohja kannattaa leivinpaperittaa.
  6. Paista 200 asteessa. Paistoaika riippuu taas vähän uunista. Alkuperäisessä ohjeessa aika oli 15-18 minuuttia. Pidin kakkua uunissa n. 20 minuuttia ja palaa leikatessa kakku oli aivan valuvaa taikinaa vielä.. Söin siis palan puoliraakaa kakkua ja laitoin takaisin uuniin. Kakusta paistui taas ehjä :D harmi kun en ottanut enää uudelleen paiston jälkeen kuvia. Mutta koittakaa tikulla! mutakakun pitää jäädäkkin vähän raa'aksi.
  7. Anna jäähtyä hieman ja tomusokeria päälle.
  8. tämän kanssa sopi hyvin kermavaahto johon olin sekoittanut  marianne crushia ( laitan sitä joka paikkaan :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti