keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Lumikkiomenapiirakka

Tästä viikosta vois tulla omenapiirakka viikko! Ensin lumikkiomenapiirakkaa ja myöhemmin vähän terveellisempää. Tässä on käytetty kaupan omenoita, mutta oman pihan ompuista kannattaa leipoa heti kun ne saa puusta napsia.





Amerikkalainen omenapiirakka

Taikina:

4 dl jauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

1kg omenoita (esim. royal gala)
1/2 dl sitruunan mehua
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
25g voita
  1. Mittaa jauhot, sokeri ja kylmä rasva kulhoon. Sekoita nopeasti esimerkiksi sähkövatkaimella ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.  Kääri taikina muovikelmuun ja anna olla jääkaapissa niin kauan kuin valmistat täytteen.
  2.  Kuori omenat ja kuutioi ne. Mausta sitruunalla. Sekoita sokeri,jauhot,kaneli ja vaniljasokeri keskenään. sekoita seos omenoihin.
  3.  Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä. Levyjän tulee olla hieman piirakkavuokaa suurempia. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla piirakka vuokaan. Reuna saa ulottua hieman piirakkavuuan yli. Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voi nokare.
  4. Nyt jos haluat että piirakasta tulee lumikkiomenapiirakka, eli että siinä on nuo kolot, leikkaa toiseen levyyn reikiä. Nosta sitten levy piirakan pälle. Käännä kansilevyn reuna ja pohjalevy päällekkäin, jotta reunasta tulee tasainen. 
  5. Uuniin 200 asteeseen alimmalle tasolle, noin 35 minuutiksi
Tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa!



2 kommenttia:

  1. voi kun näyttää houkuttelevalta! Olisi kiva jos vielä kommentoisit aina sitä, että kuinka onnistui ja kuinka hyvää tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti kommentista! :) oon ehkä ottanu enemmän sen tavaksi että jos ei onnistu tai en tee uusiks niin ehkä sit mainitten. Mutta voisin ottaa tavaksi kirjotella että oliko hyvää vai tosi hyvää vai tositosi hyvää:D

      Poista