torstai 5. syyskuuta 2013

Keksipäivä osa 2/3: kolakeksit

Seuraavaksi kolakeksien vuoro! Ohje on taas leivotaan-lehdestä ja vain muutamalla aineella saa tehtyä tosi hyviä keksejä. Nam. Kekseihin ei nimensä mukaisesti käytetä kolaa, vaan maku tulee siirapista, ja nimenomaan vaaleasta siirapista.

 photo 23caf3b6-2872-40a1-8f44-eb9ca42a607e_zps314912b5.jpg


Kolakeksit

100 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljsokeria
1 rkl  vaaleaa siirappia
2 1/2 dl  vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  1. Vatkaa voi ja soker vaahdoksi
  2. Sekoita kuivat aineet. Lisää  jauhoseos ja siirappi voisokerivaahtoon.
  3. Alusta nopeasti taikinaksi
  4. Pyöritä kolme sormen paksuista patukkaa. Nosta patukat leivinpaperille uunipellille ja taputtele käsin tasaiseksi.
  5. Uuniin 175 asteeseen 10-12 minuuttia
  6. Älä anna patukoiden liikaa jäähtyä, vaan leikkaa niistä nopeasti keksejä veitsellä viistosti!
 photo 46a744a3-c39f-4a01-9ee0-03f8e10c9403_zpsb2658d55.jpg
Keksit menossa uuniin

 photo 98f5c167-f3e9-4864-9776-817cbc2cfc52_zps485150aa.jpg
ja valmista!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti