sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Nokkossämpylät

En tiedä mistä johtuu kun pullat nousevat oikeastaan joka kerta, mutta sämpylöiden kanssa joutuu tapella? Tällä kertaa leivoin sämpylöitä joihin tuli siirappia ja nokkosta. Taikinan tehtyäni laitoin sen nousemaan ja eihän sille mitään käynyt. Se oli kuin purkkaa, mikä on kuulemma ihan normaalia että joskus ei vaan onnistu :D mutta sitten löysin vippaskonstin jolla sain taikinan nousemaan:
Sekoita pussi kuivahiivaa 1/2 desiin vehnäjauhoja.  Sekoita tämä seos desiin kädenlämpöistä vettä ja vaivaa taikinaan. Toimi!

 photo a6e70aef-1d13-4f23-bef2-812cb70a6fce_zpse7436afc.jpg

Nokkossämpylät

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,50 dl öljyä
n. 11 dl jauhoja ( näissä käytin 1 dl  sämpyläjauhoja, 2 dl grahamjauhoja, loput vehnä)
0,5 dl kuivattua nokkosta

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi
2. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja
3. Sekoita jauhohiivaseos  maitoon
4. Lisää muut aineet
5. Vaivaa taikinaa. Laita  tiskialtaaseen kuumaa vettä ja leivontakulho sinne kellumaan, liina päällä.
 photo 72174f44-1b9e-4a52-ac8e-6391ede1977d_zps555cd717.jpg
6. Jos taikina ei nouse, ks. ohje ylhäältä

7. Paista 225 asteessa n.15minuuttia.



 photo 79510e7c-2c34-499d-b6a2-b3c14589880a_zpsb4fce851.jpg
Syödään hyvässä seurassa teen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti