sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Keksipäivä osa 3/3: Suklaapalat twistillä

Nämä herkulliset keksit pitävät sisällään appelsiinia ja suklaata. Ensimmäisen kerran kun tein näitä niin unohdin kokonaan jauhot! Koostumus oli jämäkkä joten laitoin keksit uuniin. Hetken päästä haistoin hieman käryä ja taikinahan sielä suli ja valui uunin pohjalle.. Muistakaa siis jauhot! :D




Suklaapalat


200 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
1 1/2tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta ( sitä oikeaa, ei sitä mistä tehdään kaakaota)
n. 1 appelsiinin kuori raastettuna
1 dl  valkosuklaarouhetta

  1. Sekoita voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, yhdistä.
  2. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja pilko suklaa. Lisää seokseen. 
  3. Leivo taikinasta 2 pitkulaa leivinpaperille ja  painele litteäksi käsin. 
  4. Paista 175 asteessa  niin kauan että keksit tuntuvat valmiilta. Ohjeessa luki 10-12 minuuttia, mutta meillä on ainakin niin pieni uuni, että pitkuloista tuli aika paksuja, joten ne vaativat 15+min paistoajan.
  5. Leikkaa pitkulat kekseiksi ennen kuin ne jäähtyvät, keksit kovettuvat jäähtyessään!

2 kommenttia: